1 januari 2017

Wassenbeeld van Epke Zonderland in Madame Tussauds

Epke is nog steeds als was in je handen en te bewonderen in Madame Tussauds. Epke Zonderland is in april van 2013 als wassenbeeld gepresenteerd in de turnhal, die zijn naam draagt, in Sportstad Heerenveen. Sportcommentator Hans Zetten was, net als bij de oefening die Epke de gouden medaille opleverde, aanwezig bij de onthulling. Na de presentatie van het beeld is het naar Madame Tussauds in Amsterdam vervoerd.

De ‘Making of’ van het wassenbeeld van Epke.

Making of Epke Zonderland

Een perfect evenbeeld maken is geen koud kunstje. Zestien kunstenaars hebben vijf maanden lang gewerkt aan het wassenbeeld van Epke. De eerste poseersessie voor de kunstenaars van Madame Tussauds vond plaats in november (2012) in de turnstad.

Epke zag zichzelf voor het eerst in was in januari in Londen tijdens de tweede posseersessie. Daarna werd het wassenbeeld klaargemaakt en mocht Epke deze onthullen in Heerenveen.

Hoofd marketing Annemiek Dolfin vind het logisch gevolg dat Epke nu op de sportafdeling van Madame Tussauds staat.  Annemiek Dolfin meent: “We hebben het over een winnaar van Olympisch goud in een unieke tak van sport”. Volgens Dolfin heeft hij daarnaast nog meerdere topprestaties geleverd en verdient hij zeker een plaats tussen de andere topsporters in was.

Ga ook met Epke op de foto tijdens een uitje naar Amsterdam!

Geweldige eer om in Madame Tussauds te staan

Epke zelf vind het een geweldige eer om in Madam Tussauds te mogen staan. “Ik had nooit gedacht dat er zo veel bij zou komen kijken. Ik ben nu druk aan het studeren en daarom ben ik op televisie momenteel weinig te bewonderen. Maar ik sta wel elke dag in Madame Tussauds!”

Lees het volledige artikel op Rides.nl.