WK Nanning

Vanaf het moment dat we op het vliegveld aankwamen werd al duidelijk dat dit een bijzonder toernooi ging worden. We werden direct verwelkomt met verschillende posters van het WK turnen. Ook in de bus, die reed op onze WK lane, werd duidelijk dat deze posters en billboards door de hele stad zijn verspreid. Een overdaad aan vrijwilligers zijn op alle venues aanwezig en de trainingshallen en wedstrijdhal zijn ook al Olympische Spelen waardig. De randvoorwaarden waren dus zeker aanwezig, maar natuurlijk moesten we er zelf ook nog voor zorgen dat het een geslaagd toernooi zou worden.

We hadden 6 dagen de tijd om aan het tijdsverschil, klimaat en het merk toestellen te wennen en te herstellen van de reis. 2 dagen na aankomst hadden we de podiumtraining. Dit is de enige training voor het toernooi waarbij je in de wedstrijdhal mag trainen. Gedurende zo’n training doe je eigenlijk een oefenwedstrijd, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je er voor staat. Deze training ging aardig goed maar je kon wel merken dat we nog niet helemaal op scherp stonden. Na deze dag hadden we nog 4 dagen de tijd om aan te passen aan de toestellen en te herstellen voor de kwalificatiewedstrijd.

Vrijdag was het dan zover. De dag dat we een zo hoog mogelijke klassering moesten neerzetten met het team, en waarop we ons konden kwalificeren voor individuele finales. Als team kunnen we heel tevreden zijn met het resultaat. Van de 28 oefeningen die we hebben gedaan zijn er 3 grote fouten gemaakt. Dat is een ontzettende goede slagingspercentage! Op dit moment zijn de kwalificaties nog in gang, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het een plek tussen de nummer 16 en 20 van de wereld zal opleveren. De top 24 die we nodig hadden om naar het WK van 2015 te mogen als team hebben we dus ruimschoots gehaald.

Zelf kwam ik in actie op voltige, brug en rekstok. Op voltige was ik helaas degene die een grote fout maakte en dat was persoonlijk dus niet een ideale start van de wedstrijd. Op Brug turnde ik een mooie oefening. Niet scherp genoeg voor een finale plek, maar een oefening waar ik zeer tevreden mee mag zijn. Als toestel kwa rekstok. De oefening verliep erg goed en voelde een stuk beter dan tijdens de podiumtraining. Met een startwaarde van 17.20 kwam ik uit op een score van 15.60, wat genoeg zal zijn voor de finale. In de finale zal ik een extra vluchtelement toevoegen wat mijn startwaarde om hoog zal brengen naar 17.70. Ik heb nu nog een ruime week om hierop te trainen en om de puntjes op de i te zetten. Daar heb ik veel zin in en ik kijk nu al ut naar volgende week!