Terugblik: Olympische Spelen 2016 Rio

De Olympische Spelen 2016 is alweer tot een eind gekomen. Ondanks de val in de finale heb ik een hele mooie tijd gehad. Het blijft bijzonder om in een Olympisch Dorp te verblijven waar je samen met de beste alteten van de hele wereld , hetzelfde doel nastreeft. Het beste uit jezelf halen op de dag dat het erom gaat! In de sport is het nooit een garantie dat dit gaat lukken. Dat maakt het ook zo spannend en uitdagend. Als je daar dan 4 jaar voor hebt gewerkt dan is het natuurlijk erg jammer dat je je droom niet waar kunt maken.

Het afgelopen jaar heb ik er echter veel minder voor gestaan en het feit dat ik me heb weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen, was op dat moment een hele opsteker. Mooier nog is het feit dat ik de laatste weken voor de Spelen, buiten een handblessure,  weer fit was. Ik was eindelijk weer in staat mee te komen met de besten van de wereld en maakte een goede kans op de gouden medaille. Het is natuurlijk een schrale troost, maar het biedt in ieder geval weer een mooi vooruitzicht voor mijn resterende carrière.

Daarnaast ben ik blij verrast met alle reacties die ik via verschillende wegen heb gekregen. Reacties van  medeleven maar ook veel reacties over hoe ik met mijn tegenslag ben omgegaan.

Dit heeft mij goed gedaan en ik wil iedereen ontzettend bedanken hiervoor!