Bedankt en wij zijn op weg naar Rio!

De voorbereiding op het WK was voor mij verre van ideaal. Een groot deel van het voorbereidingstraject heb ik vanwege gezondheidsredenen niet mee kunnen maken. Gelukkig was ik net op tijd fit genoeg om aangewezen te kunnen worden voor het WK team. Ik vond het fantastisch om de aansluiting weer te kunnen vinden bij het team en samen naar het WK toe te werken. Wat een progressie hebben we als team kunnen boeken en iedereen had er vertrouwen in dat we een mooie prestatie gingen neerzetten op het WK. Van een 18e plaats op het WK in 2014 naar een 11e plaats is een verbetering waar we ontzettend trots op zijn, en dat ons extra motivatie en vertrouwen geeft om deze stijgende lijn vast te houden. Nog nooit zijn we zo dicht in de buurt geweest van Olympische kwalificatie van het team, en we gaan er alles aan doen om dat af te dwingen op het test event in Rio, dat in april 2016 zal plaatsvinden.

Natuurlijk had ik de hoop dat ik een finale plaats op rekstok zou halen. In de afgelopen weken ging ik elke dag vooruit, en kreeg ik steeds meer vertrouwen dat het zou lukken. Helaas werd het afgelopen maandag duidelijk dat het er op dit moment helaas niet in zit. Natuurlijk vind ik dat erg jammer, maar tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ik in ieder geval de kans heb gehad op dit WK en dat ik voor het team een mooie bijdrage heb kunnen leveren.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die me in de afgelopen periode heeft gesteund en na de wedstrijd mij een hart onder de riem heeft gestoken.
Op dit moment staat mijn gezondheid en herstel voorop om vervolgens weer fris het nieuwe traject in te kunnen gaan. Op naar Rio!!!

Epke,

Glasgow, 30 oktober 2015